Chiar nu doare Epilare Definitivă

Doare epilarea definitivă ? – zvonuri vs realitate

Una dintre cele mai mari confuzii este dacă epilarea definitivă doare sau nu. Sunt cel puțin trei situații în care se poate spune că epilarea definitivă doare și în acelaș timp nu doare, este vorba de cum privim lucrurile.

  • Percepția noastră
  • Durere din alte motive
  • Furnicăturile

PERCEPȚIA

La fel cum reacționăm diferit la gâdilat, așa reacționăm diferit și la anumiți stimuli. Practic acelaș tip de stimul este perceput diferit de la om la om. Există oameni pe care dacă i-a mușcat o muscă zici că la păpat balaurul, iar un apicultor nu mai reacționează de loc la o înțepătură de albină.

DURERE DIN ALTE MOTIVE

De multe ori durerea pe care o simțim nu este “durerea” pe care ar trebui să o simțim. Da în timpul epilării definitive trebuie să simțim ceva, o durere care se numește “furnicătură” în limbajul uzual, despre care am să vorbesc în partea a treia a subiectului. Durerea poate fi cauzată și de la supraîncălzirea pielii dacă Tehnicianul Estetic nu ajustează setările aparatului la mișcarea pe care o efectuează pe suprafața pielii, care poate duce la unele neplăceri. Subiect pe care am să îl dezbat dacă primesc solicitări în acest sens.

FURNICĂTURILE

Furnicăturile sunt esențiale în timpul tratamentului, ele fac dovada că lumina laserului a interacționat cu rădăcina părului. În cazul în care nu simțiți furnicături, atunci tratamentul se poate considera ineficient. Tehnicianul Estetic este obligat să vă intrebe din când în când dacă simțiți ceva pentru a ajusta setările aparatului în scopul eficientizării tratamentului.

Epilarea definitivă este un proces complex care implică mai multe aspecte, precum experiența tehnicianului estetic, motivația acestuia, pregătirea pacientului pentru tratament și tipul de aparat utilizat.  Dar nu se  poate reduce totul la un singur aspect. Adesea vedem reclame exclamând, veniți la noi ! Aparat ca al nostru nu are nimeni și atât, subiect pe care am să îl dezbat într-un alt blog.

De aceea vă îndemn să tratați fiecare anunț, fiecare reclamă cu cumpătare, mai bine faceți un pas înapoi documentați-vă și apoi faceți trei pași înainte, e vorba de banii și sanătatea dumneavoastră

Share This:

Tags:

Blog

Our Blogs and Articles

Maecenas pharetra odio luctus eget congue semper eu. Non nunc sapien tempor faucibus.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *